Внимателно прочетете долните седем продукта. Важно е да знаете едно за тях - в никакъв случай не трябва да се съхраняват в пластмасови кутии. Причината -  твърде опасно е!
А ето кои са те:

1. Пресни яйца 
Пресни яйца и ястия, приготвени с пресни яйца, като например майонеза, не се съхраняват в пластмасов съд, тъй като има бактерии, такива като Salmonella или Е.коли.

И това е интересно - ВНИМАНИЕ! Пластмасов ориз на пазара! - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

2. Преработени меса 
Ако държите преработено месо в пластмасов контейнер, това би могло значително да навреди на неговия вкус и да причини загуба на голяма част от хранителните вещества. Говеждо задушено и котлети могат лесно да променят вкуса и текстурата си, когато се съхраняват в пластмасови контейнери.

3. Яхнии и супи 
Яхнии и супи, получени при висока температура, ако ги изсипете в пластмасов контейнер, докато те са все още горещи, могат да загубят вкуса си и полезните си свойства. Съхранявайте охладената храна в пластмасов съд – това е безопасно.
 
4. Мляко и млечни продукти 
Млякото и млечните продукти са нетрайни в пластмасов съд. Бактериите веднага се множат там. Пластмасови съдове ускоряват процеса на разграждане и увеличават риска от стомашни проблеми. Най-добрата алтернатива е съхраняване на млечните продукти в емайлиран или стъклен съд.

5. Пресни зеленчукови салати 
Много хора смятат, че пластмасата позволява да запазите свежи зеленчуците толкова дълго, колкото е възможно. Това действително предпазва от замърсяване, но не поддържа в прясно състояние.

6. Чай или кафе 
Въпреки че има много специални съдове за горещ чай и кафе, ние препоръчваме да изчакате да се охладят, преди да излеете течността в пластмасов контейнер. Факт е, че при контакт с пластмасата горещите течности увеличават риска от развитието на бактерии.

7. Сирене 
Сиренето спада към посочените по-горе млечни продукти, но ние искаме да говорим за това отделно, тъй като то може да се съхранява само в специален контейнер. При неправилно съхранение на сиренето, в него много бързо се размножават бактерии и гъбички.