Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова, която вече няколко години е част от световния елит в този спорт, и вчера изпита страхотни емоции над Банско, спечелвайки поредната си титла от националното първенство в дисциплината сноубордкрос.

След успеха Сани благодари за отличната организация и за пореден път показа колко много мисли за подрастващите. Тя отправи послание, което е адресирано към всички, от които зависи у нас най-после да има трасета за сноуборд, който вече е любим зимен спорт на хиляди българи. Именно Жекова и Радо Янков са хората, които палят ентусиазма сред децата, които избират да тръгват по техните стъпки.

"Благодарим за хубавите емоции покрай отлично организирания Републикански шампионат по сноуборд и ски крос в Банско! Мисля, че всички се забавляваха много в съревнованието и подобриха нивото си на пързаляне... Искрено се надявам в бъдеще младежта да разполага с повече полигони за сноуборд/ски крос и снежни паркове, където да може да се подготвя, развива и изявява в различните дисциплини! Дълъг път е извървян, научили сме много, последователи има, природни дадености и възможности също... израстването на следващите шампиони е въпрос на желание, решение и целенасоченост!", написа Сани в социалната мрежа.