Най-добрите сноубордисти - Александра Жекова и Радослав Янков, бяха сред официалните лица на старта на планинското бягане "Витоша - моята планина". Сани е част от инициативата за трета поредна година, докато за Янков това беше първо появяване на площада в Бояна.

Двамата обаче не стартираха по 16-километровата дистанция от Бояна до хижа Алеко, тъй като в момента се подготвят по програма за началото на предстоящия състезателен сезон. Жекова и Янков пожелаха успех на участниците, след което ги очакваха усмихнати на финала на хижа Алеко.

"Витоша има нужда от такива прояви", коментираха двамата.

"Прекрасно е да видим колко много хора са тук, за да вземат участие в 16-километровата отсечка. Тази година участвам като гост и морално подкрепям всички състезали в предизвикателството", каза Жекова.

"Изключително важно е в България да се случват повече подобни събития и да насочим повече внимание към спорта за всички, към спорта за младите. И е много хубаво, че можем да използваме този ресурс, който е в непосредствена близост до София", добави трикратната победителка в стартове за Световната купа по сноуборд.

"В момента се подготвям за предстоящия сезон и съм в друг етап от подготовката. Тренировките ми са доста по-различни и заради това не бягам в състезанието. Хубаво предизвикателство е. Самото изкачване е много красиво", каза още Александра Жекова.

"Когато съм в София се подготвяме кондиционно. Тренираме на сняг по алпийските глетчери. Първият старт е в началото на декември - Световната купа в Австрия", добави сноубордистката.

 


* Кадрите са на Sportal.bg