Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини за 2016 година Радослав Янков остана на второ място в генералното класиране за трофея този сезон, след като отпадна на 1/4-финалите в дисциплината паралелен слалом в последния старт за сезона във Винтерберг (Германия). 

Най-добрият ни сноубордист победи на 1/8-финалите французина Силвен Дюфур, надделявайки с 4 стотни по червеното трасе. Малко след това лидерът за Световната купа Андреас Промегер беше елиминиран от Вик Уайлд. Това откри идеална възможност пред Радо да триумфира с Големия Кристален глобус за втора поредна година, след като преди последния старт изоставаше с 350 точки от австриеца Промегер. 

На 1/4-финалите Янков смени стратегията и избра да кара по синьото трасе. Чепеларецът се изправи срещу германеца Щефан Баумайстер, но допусна грешка и след като закачи една от вратите се забави доста и завърши на цели 4 секунди и 31 стотни след своя конкурент, а спечелените точки не бяха достатъчни да се пребори с Промегер за Световната купа. Нашето момче се нуждаеше от трето или по-предно място днес, за да ликува за втора поредна година.

Със сигурност обаче Янков изпраща нов много успешен сезон, след като успя да спечели Малкия Кристален глобус в паралелния гигантски слалом, както и четвъртото и шестото място на световното първенство в Сиера Невада (Испания). Голямата цел пред Радо сега е медал от Олимпиадата в Пьончан.