Татяна Волосожар и Максим Транков се завърнаха на върха на европейското фигурно пързаляне, предава пратеникът на Красивата страна на спорта от Братислава. Руският тим спечели четъвъртата си титла (след 2012, 2013, 2014). Със сребърен медал дебютираха Альона Савченко и Бруно Масо. Във втора поредна година младите Евгения Тарасова и Владимир Морозов печелят бронз.

Това е 16-а титла за Русия в последните 20 години. Единствените състезатели извън Сборная със злато в този период са Савченко и Робин Шолкови. Интересно е, че руската серия започва на шампионата в София. В тези 20 години „Сборня“ има 41 медала.

С великолепно представяне на „Дракула“ Волосожар и Транков спечелиха волната програма и събраха 222.66 точки за крайното класиране. Двамата бяха перфектни, с изключение на единия скок, който партньорът приземи на два крака.

Липсата на синхрон в двойка остави Савченко и Масо втори, като те не успяха да направят две от подръжките си. Те останаха трети на волна програма и втори в крайното класиране с 200.78 точки. За Альона това е осми медал, като има по четири златни и сребърни.

Втори пореден бронз за младите Евгения Тарасова и Владимир Мозоров – 197.55 точки. Интересното при тях е, че единият им треньор е Робин Шолкови, а се подготвят зааедно с Волосожар и Транков.

В класирането следват Ванеса Джеймс и Морган Сипре (Франция) и италианските дуети Валентина Маркей/Ондрей Отарек и Никол Дела Моника/Матео Гуарисе.