Британският скиор Жанвеер Сандху оцелял по чудо след атака от вълци в Банско. Той дошъл да се наслаждава на пистите в курорта, но преживял истински кошмар, пише "Сън".

Сандху се отклонил от обработените писти, паднал и си ударил главата в дърво, а след това се изгубил.

30-годишният британец разказва, че прекарал нощта навън в страшен студ, а ужасите му започнали, когато го наобиколили три вълка.

"Държеше ме единствено адреналинът и жаждата да оцелея на всяка цена. Спаси ме моят инстинкт за самосъхранение. Сърцето ми биеше страшно бързо. Започнах да се отдалечавам, но осъзнах че се движа прекалено бавно. Бях премръзнал и много уморен", споделя британецът.

Той свалил ските и обувките си, за да може да не му тежат, и побягнал от изгладнелите хищници. Заради това, че нямал нищо на краката си, крайниците му измръзнали.  За да не се дехидратира пък, той ял сняг. След като успял да избяга някак си от вълците, той се скрил и дочакал сутринта. После слязъл на някакво шосе, където бил намерен. Британецът бил откаран в болница в София, където лекарите спасили краката му от ампутация.

"Хората в България ми казаха, че 98% от изпадналите в моята ситуация е нямало да оцелеят", заявява британецът пред "Сън".