Тампа Бей Лайтитнинг се нуждаеше само от 53 секунди в продължението, за да покоси Питсбърг Пингуинс с внезапна смърт и да спечели с 4:3 петия мач от плейофната серия между двата тима. Така „светкавиците“ поведоха с 3-2 във финала на Източната Конференция на НХЛ и само на победа от класиране на големия финал за Купа Стенли, а „пингвините“ за първи път от началото на елиминационната фаза са изправени пред опасността за отрадане.

Тампа Бей на два пъти догонваше в резултата в редовното време. Питсбърг взе аванс от два гола, след като в последната секунда на първата третина Браян Дюмолен откри резултата, а само 90 секунди след началото на втория период Патрик Хорнквист удвои.

Лайтнинг изравни с два гола в рамките на една минута. Александър Килорн върна едно попадение в 13:15 минута на втората част, а малко след това Никита Кучеров изравни. 50 секунди преди края на периода Крис Куниц отново изведе домакините напред, но три минути преди края на мача Кучеров вкара за 3:3 и прати срещата в продължение.

По-малко от минута след началото на допълнителния период Джейсън Гарисън вкара шайбата във вратата на „пингвините“, след като ударът му мина зад гърба на неговия съотборник Тайлър Джонсън и остана скрит за вратаря Марк-Андре Фльори. Шестият мач от серията е в Тампа в сряда рано сутринта българско време.

Класиране, резултати, програма и всичко за НХЛ - ТУК !!!