Словакия победи САЩ с 3:2 след продължение в Група B на световното първенство по хокей на лед в Русия, но не успя да се класира за четвъртфиналите на надпреварата. Словаците имаха нужда от успех в редовното време, за да изпреварят съперника си в последния възможен момент, но не успяха да го сторят.

Словакия откри резултата чрез Кристиан Ярош (18:39) през първата третина, но американците направиха пълен обрат. Брок Нелсън (27:15) изравни, а Ник Фолиньо (42:53) направи 2:1. Павол Скалицки (52:14) успя да изравни за Словакия и даде надежди на тима си, но друг гол до изтичането на редовните 60 минути на мача не падна. Така победителят се реши след продължения, в които Марко Дъно (60:59) отбеляза победния гол за словаците, които останаха пети в класирането с 9 точки. Американците са четвърти с 11 точки.

"Янките" ще играят на четвъртфиналите срещу един от големите фаворити Чехия, който победи Швейцария с 5:4 в последния си двубой от груповата фаза и няма как да бъде изместен от Русия в Група А заради победата в прекия двубой. Швейцарците не се класираха за четвъртфиналите на надпреварата.