Радослав Янков вече е на второ място в генералното класиране за Големия кристален глобус по сноуборд. Това се случи, след като австриецът Андреас Промегер спечели паралелния гигантски слалом в Кайзери (Турция). Кръг преди края той оглави класирането.

Янков не успя да се класира за същинското състезание, оставайки 17-и в квалификацията в събота сутринта. След отпадането на Бенямин Карл (Австрия) и Невин Галмарини (Италия) в 1/8-финалите обаче българинът си осигури първи кристален глобус в паралелния супергигантски слалом.

Промегер взе максималното от създалата се ситуация и триумфира в турския курорт, добавяйки нови 1000 точки към актива си.

В временното генерално класиране за Големия кристален глобус първи е Промегер с 4300 точки, втори е Янков с 3950, а трети е Бенямин Карл с 3600. Титлата ще се реши в последното състезание във Винтерберг, Германия на 19 март, където състезателите ще участват в дисциплината паралелен слалом.

В крайното класиране в паралелния гигантски слалом първи е Янков с 3630 точки, втори е Промегер с 3300, Карл е трети с 2920, а четвърти е Галмарини с 2718.