Русия надви сборния тим до 23 години на Северна Америка с 4:3 и записа първа победа в група „Б” на Световната купа по хокей на лед в канадския град Торонто. Така и двата тима имат вече по един успех и една загуба на сметката си.

Талантите на Северна Америка поведоха с гол на Остън Матюс (6), но рунаците обърнаха срещата в рамките на 6 минути с попадения на Владислав Наместников (30), Никита Кучеров (31), Евгени Кузнецов (34) и Владимир Тарасенко (30). Морган Райли (38) и Райън Нюджънт-Хопкинс (44) само оформиха крайния резултат с нови два гола за северноамериканците, които допуснаха първа загуба, въпреки че отправиха 45 точни изстрела срещу само 23 на съперника.

Супер представяне за "Сборная" направи вратарят Сергей Бобровский, който отрази 42 удара. Днес Швеция и Финландия ще се срещнат в друг сблъсък от тази група.

В друга среща отборът на Европа победи Чехия с 3:2 след продължение и оглави група „А” с втория си успех. Сборният състав на Стария континент, в който играят хокеисти от осем страни, стигна до успеха с попадение на германеца Леон Драйзайтъл в 2:06 минута на допълнителното време. Преди това Европа на два пъти повеждаше с попадения на словака Здено Хара и норвежеца Матс Дзукарело, но Чехия изравняваше чрез Якуб Ворачек и Мартин Ханзал. Канада и САЩ са другите два тима в тази група и играят днес.