Носителят на Купа Гагарин Металург (Магнитогорск) стартира новия сезон в Континенталната хокейна лига с победа и трофея. В мач за Купата на откриването Магнитка се наложи с 3:2 над победителя от редовния сезон ЦСКА (Москва).

Дмитри Кугришев даде аванс на „армейците“ само 2:30 минути след началото на мача. 12 минути по-късно Оскар Осала изравни. Още преди края на първата третина домакините обърнаха резултата в своя полза.

Точен за Металург беше капитанът Сергей Мозякин. Това беше неговият 425-и гол в руското първенство. Така той се доближи само на три попадения от рекорда за най-много реализирани голове в шампионата. Притежател на това постижение е легендарният Борис Михайлов, който има 428.

По-малко от четири минути след началото на втората част тимът от Магнитогорск стигна до трето попадение. Негов автор стана Сергей Терешченко. Девет минути по-късно Кугришев вкара втория си гол в мача за ЦСКА (Москва).

До края на мача ново попадение не падна и Металург (Магнитогорск) се поздрави с успеха и вдигна Купата на откритието. Вратарят на тима Василий Кошечкин завърши с 27 отразени удара, а Виктор Фаст се отличи с 10 спасявания пред вратата на „армейците“.