Юношеският ни национален отбор до 18 години по хокей на лед победи Турция с 1:0 в последната си среща от Световното в дивизия 3, група А. След двубоя в Зимния дворец в Студентски град се стигна до масов бой, от който се появиха кадри в интернет.

В юмручните схватки се влючиха всички състезатели, както и хора от щабовете. Само бързата намеса на официалните лица и треньорите предотвратиха по-сериозни последствия.

От трибуните полетяха предмети, включително и кошче за боклук. Страстите разпалиха и зрители, които едва не нахлуха на леда.
След потушаването на напрежението церемонията по награждаването все пак мина без инциденти. Българските национали, водени от канадския треньор Даниел Куомо станаха трети в групата и се окичиха с бронзовите медали.

Турция нямаше поражение преди мача с България и печелеше промоция в по-горна група, но загубата от талантливите ни хокеисти ги прати на второто място, на 1 точка зад крайния победител Австралия.

Победното попадение за "лъвчетата" в нажежения мач срещу Турция отбеляза Александър Гацев в средата на втората част.

За най-добър играч от българския отбор беше избран Веселин Диков, а за най-добър защитник на Световното - Атанас Генков.

Запис на целия мач с Турция (сбиването е след втория час и 12-ата минута):

Още кадри от боя: