Питсбърг Пингуинс поведе с 2-1 във финалната серия на Източната Конференция на НХЛ, след като се наложи с 4:2 над Тампа Бей Лайтнинг като гост.

„Пингвините“ извоюваха победата в последната третина на мача, когато вкараха три гола. Те започнаха заключителната част с аванс от едно попадение.

Карл Хагелин и Фил Кесъл се оказаха трудни за опазване от защитата на „светкавиците“ и се отличиха с по един гол и една асистенция. Хагелин откри резултата само 10 секунди преди края на втория период, когато получи подаване от Кесъл.

В петата минута на третата част ролите са обърнаха и Фил Кесъл удвои аванса на Питсбърг. Домакините върнаха едно попадение чрез Тайлър Джонсън, но последва гол на Сидни Кросби при числено предимство в средата на последната третина.

Крис Куниц също се разписа за Питсбърг. Той беше точен седем минути преди края на мача. Онджей Халат вкара втория гол за Тампа Бей само 1:44 минути преди финалната сирена.

Четвъртият мач от финалната серия на Източната Конференция е в събота рано сутринта българско време. Двубоят отново ще се играе в Тампа (Флорида).

Класиране, резултати, програма и всичко за НХЛ - ТУК !!!