Президентът на Континенталната хокейна лига Дмитрий Чернишенко разкри плановете по бъдещето развитие на второто по сила хокейно първенство в света.

„В нашата стратегия е заложено разширение в Европа и Азия, но това може да става само при условия, които са от полза на Лигата и самите клубове. Преди да направим крачка към допускането на даден отбор в КХЛ, задълбочено изучаваме спортните, търговските и имиджовите последствия от подобен ход. Преди да приемем през това лято включването на Ред Стар Кунлун, анализирахме всички възможни аспекти. Най-големият плюс от присъединяването на този отбор към Лигата е фактът, че в момента Китай е най-бързорастящият пазар за зимни спортове“, обяви Чернишенко пред „Советский спорт“.

„Как ще се разширява лигата? За момента 30 клуба е нашият максимум. Имаме предложения за включване от отбори от Швеция, Германия, Италия и Естония. Разработваме въпроса за сътрудничество с клуб от Лондон. Трябва обаче да се разбере, че между желанието един клуб да стане част от КХЛ и предприемането на конкретни действия за това има огромна разлика. Не всеки може да премине през изискванията. Кандидатът да участва в нашата лига трябва не само да покрие всички изисквания, но и трябва да има разрешение от федерацията на собствената си държава“, допълни президентът на КХЛ.