Канада записа победа и в третия си мач от Група „А“ на Световната купа по хокей на лед, която се провежда в „Еър Канада Сентър“ в Торонто.

„Кленовите листа“ се наложиха с 4:1 над сборния отбор на Европа в директен спор за първото място в групата. Джонатан Тейвс се отличи с два гола и една асистенция за успеха. Логан Кутюр отбеляза едно попадение и направи голово подаване, а сред реализаторите се записа и звездата на тима Сидни Кросби. Мариан Хоса беше точен за европейския тим.

Така Канада завърши на първо място място в групата и на полуфиналите ще се изправи срещу отбора на талантите на Северна Америка до 23 години или срещу Русия, ако "сборная" тази вечер победи Финландия. Европа остана втора в Група „А“ и на полуфинал ще срещне Швеция.

В мач от Група „В“ „тре крунур“ бяха повалени с 3:4 след внезапна смърт от северноамериканските таланти до 23 години. Нейтън Макинън вкара победния гол по-малко от минута преди края на продължението.

Тимът на Северна Америка взе аванс от два гола след попаденията на Остън Матюс и Винсънт Трочек още в първите две минути на мача. Между двата гола Джонатан Гудро пропусна дузпа.

Филип Форсберг върна едно попадение в средата на първата част, но пет минути по-късно Гудро се разписа. Малко след това Никлас Бекстрьом беше точен за Швеция. Попадение на Патрик Берглунд в седмата минута на третия период прати мача в продължение, където дойде и гола Макинън.