Отборът на звездите от Тихоокеанската дивизия на НХЛ спечели Мача на звездите, който се проведе в Нешвил (Тенеси). През тази година шоуто се проведе по нов сценарии. Всяка дивизия имаше свой отбор, като се проведоха два полуфинала и финал. Времетраенето на всеки мач беше 20 минути. Играеше се по схемата от продълженията от редовния сезон на НХЛ – по трима полеви хокеисти.

На финала тимът на Тихоокеанската дивизия победи отбора на Атлантическата дивизия с 1:0 след гол на Кори Пери. На полуфиналите Атлантическата дивизия победи Дивизия Метрополитън с 4:3, а Тихоокеанската дивизия се наложи над Централната Дивизия с 9:6.

Капитанът на победителите в Мача на звездите Джон Скот беше определен за Най-полезен играч в шоуто и беше понесен на ръце от съотборниците си. Скот вкара два гола в полуфинала и се сби с играча на Чикаго Блекхоукс Патрик Кейн.

Самото участие на Скот в годишното шоу на НХЛ беше скандално. Той беше избран за капитан на Тихоокеанската дивизия като играч на Аризона Койотис. Само дни преди това тимът го беше преотстъпил на Сейнт Джон Айскепс от Американската хокейна лига, който е сателитен отбор на Монреал Канейдиънс.

Само капитаните на отборите от четири дивизии бяха избрани с гласуване от феновете, а останалите играчи от специална комисия на НХЛ. Джон Скот беше избран след акция сред феновете. 33-годишният канадец и известен в Лигата не толкова с хокейните си умения, а с грубостта си. Джон Скот има 285 мача в НХЛ за Минесота Уайлд, Чикаго Блекхоукс, Ню Йорк Рейнджърс, Бъфало Сейбърс, Сан Хосе Шаркс и Аризона Койотис, като в тези мачове има общо 5 гола, 6 асистенции и 542 наказателни минути.

СНИМКИ: GETTY IMAGES / GULIVER
1.jpg

2.jpg