Финландия записа нов убедителен успех на световното първенство по хокей на лед в Русия. В мач от Група „В“ „лъвовете“ разбиха Германия с 5:1, след като в първия си мач надвиха Беларус с 6:2.

Патрик Лаине се отличи с два гола и асистенция за успеха на финландците. Лео Комаров вкара едно попадение и направи един голов пас. За победата се разписаха още Себастиан Ахо и Ярно Коскиранта. Бруукс Масек вкара за Германия.

Така Финландия събра шест точки и се нареди веднага след лидера в групата Канада. Германия е на шесто място в класирането на Група „В“ с една точка.

В мач от Група „А“ Норвегия покоси Швейцария с 4:3 след внезапна смърт. Самуел Валсер даде аванс на швейцарците още в третата минута на мача, но Кен-Андре Олимб изравни преди края на първата третина.

Мартин Роймарк и Олимб се разписаха за Норвегия през втората част, но Швейцария изравни в третия период след попадения на Симон Мозер и Фелисиен Дю Боа. Така се стигна до продължение, в което Андреас Мартинсен вкара победния гол за норвежците само 3:23 минути след началото на допълнителното време.