Ню Йорк Айлъндърс записа драматична победа над Флорида Пантърс с 2:1 след продължение и по този начин спечели серията са „пантерите“ с 4-2 и се класира за втория кръг на плейофите в НХЛ.

Флорида беше на път да стигне до решителен седми мач. Джонатан Юбердо вкара минута преди края на първата третина, а първото му попадение в плейофите можеше да се окаже победно.

Само 53 секунди преди края на редовното време Джон Таварес изравни резултата и прати мача в продължение, където отново се разписа и класира тима си напред. Във втория кръг Айлъндърс ще играе срещу Тампа Бей Лайтнинг, който елиминира Детройт Ред Уингс.

Шампионът от редовния сезон Вашингтон Кепитълс също продължава напред, след като надви Филаделфия Флайърс с 1:0 и спечели серията с 4-2. Никлас Бекстрьом вкара единственото попадение в мача в средата на втората част. Във втория кръг Вашингтон ще се изправи срещу Питсбърг Пингуинс.

Далас Старс победи Минесота Уайлд с 5:4 и така триумфира в серията с 4-2. Джон Килнберг, Джейсън Спеца, Патрик Шарп и Алекс Голигоски бяха точни за успеха. Следващият съперник на Далас ще бъде шампионът Чикаго Блекхоукс или Сейнт Луис Блус.

Kласиране, резултати, програма и всичко за НХЛ - ТУК !!!