Бълагарският мъжки отбор по кърлинг взе четвърто място на провелото се в Любляна Европейско първенство. В провелата се преди часове среща момчетата ни стигнаха до полуфинал като трябваше да се изправят срещу отбора на Ирландия.

Изключително оспорваният мач продължи три часа като крайният резултат бе 9:6 за ирладците. След изравняване на резултатите играта продължи с екстра енд, за да се определи победител, но отбора на Ирландия грабна финалните точки.

Николай Рунтов, Рето Зайлер, Божидар Момерин, Петър Чакъров и Станко Велинов се представиха отлично като пребориха успешно отборите на Исландия, Андора, Хърватска, Беларус и Румъния. Българският кърлинг още веднъж се доказа на международната сцена и въпреки, че не успя да вземе медал направи заявка за за един отлично подготвен тим, който има какво още да покаже от себе си.

Българската федерация по Кърлинг е лицензирана от Министерството на Младежта и Спорта на Република България. Припозната е и от БОК, както и от Световната Кърлинг Федерация на конгреса, който се проведе през месец септември 2013 г. в Копенхаген. За сега в организацията членуват 9 лицензирани клуба от Министерството на Младежта и Спорта, практикуващи този зимен олимпийски спорт. Членове са почти всички национални състезатели, както от националните отбори на мъже и жени, така и от отбора по кърлинг за хора с увреждания.