Около 250 състезатели от 29 държави ще участват в първия турнир по фигурно пързаляне "София Трофи", който ще се проведе от 10 до 14февруари в Зимния дворец в столицата. Организатор на надпреварата, която е за мъже, жени, юноши и деца, е кънки-клуб "Денкова-Стависки". Входът за зрители е свободен.

Състезанието е част от календара на Международния кънки съюз (ISU) и на него ще се набират точни за участие на световното юношеско първенство и за шампионата за мъже и жени през март. Този турнир е част от веригата Европейски критериум и е Европейска купа за деца и юноши. Европейската клуба включва още четири състезания в Словения, Сърбия, Италия и Унгария. България ще участва с много фигурнисти като от клуб "Денкова-Стависки" те са 2 на брой, от Елит - 10, от Айс пик и Ледени искри по 8 и други.

При жените ще участва Христина Василева, а при девойките Александра Фейгин от клуб "Денкова-Стависки". Фейгин е четирикратна носителка на Европейската купа. В различните възрасти Елица Панчева и Васил Димитров са петкратни носители на Европейската купа, Пресияна Димитрова има четири купи, а Мария Манова - три.