Волейболният Левски започна по перфектен начин участието си в турнира за Купата на ЦЕВ. “Сините” спечелиха домакинството си от първия кръг на Йединство Бемакс (Биело Поле) с 3:0 гейма (25:18, 25:14, 25:18) в спортната зала в Горна Малина. Силен мач за българския тим изигра Симеон Александров, който отбеляза 11 точки.

„Победата като цяло беше лесна. Спазихме всички тактически задачи, които ни бяха поставени”, заяви Александров.

„Играхме добре. Всеки мач играем все по-добре и по-добре, за да може накрая на сезона всичко да е както трябва. Разбира се, че ни идва самочувствието с такива победи, дори при загуба имаме самочувствие. Имаме още един мач-реванш, който е на 22-и, и се надявам да го изиграем добре. Надявам се пак да победим. Очакваме срещата да е по-тежка, но ние отиваме да победим и да продължим напред. Както знаете, там ще играем с Грьонинген и ще можем да отмъстим за Добруджа, които ги отстраниха от Шампионската лига. И в Горна Малина има публика, но не е както е в София“, добави посрещачът.

С победата снощи Левски направи сериозна заявка за класиране в следващата фаза. За целта "сините" се нуждаят само от два гейма на реванша в Черна гора. Двубоят е на 22 декември от 20:00 часа.