Решението вечното дерби Левски – ЦСКА да се играе пред празни трибуни бе една от най-коментираните теми след края на двубоя в зала "Васил Симов". "Червените" спечелиха драматично срещата, след като постигнаха обрат от 0:2 до 3:2.

"Обсъждахме в петък във федерацията с Евгени Иванов и Станислав Николов въпросът със залата за този мач. Ще се опитаме да вземем някакви по-добри цени от Национална спортна база и важните мачове като Левски – ЦСКА да се играят в "Арена Армеец", заяви след края на дербито между "сини" и "червени" генералният секретар на БФВ Владимир Николов.

"Смятам, че един такъв мач може да събере поне 1500-2000 човека в залата. Редно е плейофите да се играят в "Арена Армеец", каза още президентът на ВК Левски.

"Тази зала - "Васил Симов", не отговаря на изискванията за безопасност от доста години. Може би трябва да попитате Сашо Попов защо играхме тук, а не някъде другаде. Да, ЦСКА тренира тук, но това е мач с особен заряд. За първи път от доста години наблюдаваме истинско дерби между Левски и ЦСКА и е жалко, че заради абсолютната необходимост от безопасност за зрителите, трябваше да има свободни места в залата. Но въпреки това публика имаше много", коментира Николов.

"Ако успеем и двата отбора да се класираме на финал, той със сигурност ще е в "Арена Армеец". Вариант номер едно за следващото дерби е Горна Малина", съобщи Николов.