Волейболен клуб ЦСКА изпрати официално писмо с искане за спешна среща с ръководството на "София Тех Парк" за зала „Армеец”. Това съобщи за CSKA.BG президентът на клуба Александър Попов. Целта на срещата е да се намери адекватно решение, за да има къде да тренират всички около 200 деца от школата.

Попов каза, че клубът е готов да инвестира в зала „Армеец", където от 40 години тренират децата на ЦСКА, ако бъде подписан дългосрочен договор. От няколко години волейболният клуб и собственикът на терена - държавната компания „София Тех Парк”, подписват договор за наем година за година.

Изненадващо обаче в края на миналата година от „София Тех Парк” изпратиха на „червените” не договор, а едномесечно предизвестие за освобождаване на зала „Армеец" в началото на 2017 година. Като довод беше посочено, че залата не е в добро състояние и е опасна за провеждане на учебно-тренировъчен процес. От "София Тех Парк" се мотивират с доклад от 2013 година, който очевидно не е бил пречка за подписване на договори през следващите две години.

От волейболния ЦСКА се аргументираха, че според доклад на експертите от 2013 година, залата е годна за ползване и не е опасна за състезателите. Ръководството на „червените” е готово да търси инвеститор, но за целта е необходимо да разполага с дългосрочен договор, какъвто в момента няма.

От „София Тех Парк” потвърдиха за CSKA.BG, че писмото от ВК ЦСКА е получено и заведено в деловодството на компанията. Очаква се становището на ръководството.