Треньорът на волейболния Левски Петър Шопов коментира преди първата среща с турския гранд Фенербахче от 1/8-финалите за Купата на ЦЕВ, че "сините" са разучили добре съперника и се надява на достойно представяне. Двубоят днес от 19:30 часа в зала "Универсиада".

"Специално срещу Фенербахче сме много гладни за успех. Надявам се да направим добър мач. Отборът на Фенербахче е доста рутиниран, играе доста бързо и се надяваме да успеем да ги спрем. Нямаме проблеми с контузени играчи, има малко умора, но то е нормално. Имаме няколко мача на Фенербахче, така че сме ги разучили. Напрежение определено има, особено в по-младите, все пак е европейски мач, 1/8-финал, но това е част от играта. В сряда ще видим колко добре сме успяли да възстановим отбора от тежката серия от мачове, но направихме всичко възможно. Когато искаш да си сред големите, такъв е ритъма на игра и трябва да се съобразяваме", коментира Петър Шопов.

"Има още какво да се желае, за да сме в оптимална форма. Въпросът е, че в тази сгъстена програма не можем да работим за техника и трябва да издържим. Приближаваме се и се надявам в плейофите на Суперлигата да сме в оптимална форма. Слабите страни на Фенербахче са атаката след защита, в смисъл играят много бързо, когато си я поемат добре, а когато не си я поемат - не толкова, и това, че поемат само двама. Принципно имаме хубав флот сервис и мисля, че ще го използваме. Надявам се да напълним залата, но зависи и от самите хора", добави треньорът на Левски.

Видео: BGvolleyball.com: