Националният отбор на България по волейбол записа шеста поредна загуба в Световната лига. Нашите паднаха от Бразилия с 0:3 гейма (14:25, 21:25, 12:25) в Белград. Много сме близо да изравним едно от най-големите негативни постижения от последните години. През лятото на 2014 година националите под ръководството на Камило Плачи записаха седем поредни поражения и общо 11 от 12 срещи в Световната лига. Тогава преди последните два мача Плачи подаде оставка, Найден Найденов бе временен заместник, а след това Пламен Константинов пое тима.

Факт е, че националният ни тим в момента е в съвсем друг състав поради различни причини. Четирима се отказаха - Владимир Николов, Андрей Жеков, Боян Йорданов и Валентин Братоев. Теодор Тодоров се възстановява от контузия, Тодор Алексиев, Георги Братоев, Теодор Салпаров и Николай Николов също не са в отбора. Това са девет души, които бяха част от основния състав и липсата им със сигурност се отразява.

Едва ли обаче Пламен Константинов и ръководството на федерацията са очаквали шест поредни загуби, като в днешния мач играта бе изключително слаба. Нашите играха едва във втория гейм, а в третия реализираха само 12 точки.

Сега на България предстоят последни три двубоя от Световната лига. Те ще се играят в САЩ, а наши противници са САЩ, Австралия и Русия. Ще бъде успех, ако постигнем поне една победа, за да не приключим участието си с 9 поредни поражения!

България - Бразилия 0:3 гейма (14:25, 21:25, 12:25)