Волейболен клуб ЦСКА обяви, че ще изиграе "домакинските" си мачове срещу Нефтохимик 2010 от полуфиналната серия в Суперлигата в Перник. Това стана чрез писмо, което от "червения" клуб изпратиха до НВЛ.

Припомняме, че съществуваше вероятност ЦСКА да бойкотира въпросния мач заради изискванията на федерацията, според които той трябва да се проведе в зала с капацитет от минимум 800 седящи места. Столичните "Арена Армеец" и "Универсиада" са ангажирани, а "Христо Ботев", която се стопанисва от федерацията, не била подходяща за такъв сблъсък. 

"Ръководството на ВК ЦСКА взе решение домакинските срещи от полуфиналните плейофи между отборите на ВК ЦСКА и „Нефтохимик 2010“ (Бургас) да се проведат на 29.03.2017 година и 30.03.2017 година в зала „Борис Гюдеров“ в град Перник".

"Изразяваме крайното си огорчение от решенията на отговорните фактори в БФВ и НВЛ, както и от липсата на феърплей от съперника ни. На този етап ще спестим на волейболната общественост подробностите по случая, но заявяваме категорично, че наивното ни предположение, че нещо в отношението към ВК ЦСКА се е подобрило, напълно се изпари".

"ВК ЦСКА спечели домакинското си предимство с честна борба. По независещи от нас причини, възможността да играем в зала, намираща се в град София ни бе отнета. Въпреки това ние няма да бойкотираме плейофите и ще продължим да се борим, защото смятаме, че шансовете ни срещу „дрийм тима“ от град Бургас остават", пишат "армейците".