Спортният директор на Обединени спортни клубове Лукойл Сашо Везенков коментира шампионската титла на волейболния Нефтохимик 2010. Именно Везенков стои в основата на успеха на отбора, който не остави съмнения в превъзходството си над Монтана.

„Научен съм, че никой не помни вторите и никой не дава пари за второто място. Как привлякохме братята Братоеви?! Срещнах се с Валентин в Правец по друга тема, но стана разговор и за възможността да играят в отбора. След това и с Ники Николов – той е наше момче. Това е тим на Лукойл, нека не забравяме. Благодаря на Валентин Златев и на всички останали", коментира Везенков.

„Говорили сме с президента, ще се опитаме да играем Шампионска лига. Това, което направи Марек, не е от полза за волейбола. Да губи всички мачове с по 0:3 не носи нищо. Шампионска лига е доста сериозно предизвикателство", допълни той.

"Фирмена тайна е какъв бюджет сме изразходвали, но целта е постигната. Ако Салпаров не играе за Зенит във финалната четворка на Шампионска лига, ще се включи при нас за Купата на България, която е след две седмици. В противен случай няма как да се клонира. Водим преговори и с един от братята Пенчеви", завърши Сашо Везенков.