Мъжкият волейболен Монтана все още няма треньор за новия сезон. Договорът на наставника Петър Шопов, който изведе тима до финал в първенството, изтече и няма да бъде подновен. BGvolleyball.com научи, че новият треньор на отбора ще стане известен след финала за футболната Купа на България между Монтана и ЦСКА. Мачът е тази вечер от 20 часа на националния стадион "Васил Левски".

Финалът е причината кметът на Община Монтана Златко Живков да отложи разговорите за бъдещето на волейболния клуб. Очаква се до края на седмицата Живков да се срещне с изпълнителния директор на клуба Стоян Костов. На тази среща ще бъдат обсъдени предложенията за това кой да бъде следващият наставник на Монтана. Според слуховете в града най-близо до поста е Даниел Пеев, но официални разговори с него след края на първенството не са водени.

В момента все още не е ясно с какъв отбор и с какъв бюджет ще разполага Монтана за следващия сезон. Договорите на почти всички волейболисти с клуба изтекоха. Това бе и една от основните причини Монтана да откаже участие в евротурнирите.