Радостин Стойчев потвърди, че е един от тримата основни варианти за поста национален селекционер на Полша. Специалистът е провел разговор с представител на местната федерация, но на този етап все още няма конкретика по темата. В началото на седмицата президентът на централата Ацек Каспчик обяви, че обсъжданите имена за наследник на Стефан Антига начело на световните шампиони са Стойчев, Даниел Кастелани и Фернандо де Джорджи. Впоследствие бившият играч на Тренто Лукаш Жигалдо подкрепи кандидатурата именно на българския специалист.

„Лукаш ми се обади преди два дни от Иран. Един от състезателите, които страшно уважавам, и един от играчите, който може да има претенции към мен, защото преди две години го ощетих, като не го поставих да играе във финалите на първенството. От федерацията вече се свързаха с мен и ме попитаха дали бих проявил интерес. Беше само първоначален разговор и няма нищо съществено. Според тях съм един от тримата възможни треньори на националния им отбор. Не мога да кажа кога ще решат, но изобщо не се напрягам по този въпрос. Включването ми в техния списък за възможни треньори е чест, но в никакъв случай не съм на път да го приема. Въпрос на разговори и обсъждане на условия за работа и организиране на процеса за следващите 2 или 4 години. Още сме много далеч”, коментира Радостин Стойчев.

Четирикратният световен и трикратен европейски клубен шампион откри втория сезон на съвместната си академия с Матей Казийски. Събитието се състоя в „Овергаз Арена“ в София. Проектът се реализира под егидата на Сдружение „Приятели на волейбола“ с председател Васил Симов. В академията вече са записани 160 деца, които са разпределени в седем отбора.