Волейболната националка Нася Димитрова спечели битката с БФВолейбол и доскорошния си клуб Левски, научи БЛИЦ СПОРТ. Състезателката на Марица има официално позволение да играе за новия си отбор, след като това й беше забранено... заради наказание на БФВолейбол и по-специално Дисциплинарната комисия, която й наложи спиране на правата за шест месеца.

БЛИЦ СПОРТ научи, че днес от ЦЕВ са съобщили на ръководството на Марица, че Димитрова е картотекирана в състава на "жълто-сините". След щастливата развръзка на заплетения случай Нася вече е на разположение на треньора на шампионките Иван Петков и утре ще пътува с тима за Италия.

От ЦЕВ позволяват на волейболистката да играе още в предстоящите мачовете срещу Унет Ямамай (Бусто Арсицио) в турнира за Купата на ЦЕВ. Първата среща е в четвъртък в Бусто Арсицио, а реваншът - на 25 януари от 18:30 часа в "Колодрума".  

Припомняме, че Нася Димитрова цяла есен тренира и се подготвя с Марица, но от бившия й клуб Левски направиха всичко възможно да я спрат да играе в официални мачове. Тя се откупи срещу 10 000 евро, но "сините" изискаха от БФВолейбол да й отнеме правата за шест месеца за "уронване на престижа на клуба" и желанието им беше изпълнено. Димитрова обаче се престраши да се опълчи срещу инж. Данчо Лазаров, нае адвокат, който да докаже, че подобен мотив не може да е причина за толкова тежко наказание.  

В Марица пък им писна да чакат и се обърнаха към ЦЕВ, където се запознаха със случая и днес картотекираха волейболистката.

В Европейската конфедерация недоумяват как изобщо БФВолейбол и по-специално Дисциплинарната й комисия наказват състезателка, която е в пълното си право да играе за новия си отбор, след като бившият й клуб е получил полагащата му се сума.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ