Селекционерът на волейболния ни национален отбор Силвано Пранди коментира драматичната загуба с 2:3 гейма от Бразилия. Поражението лиши България от възможността да си осигури квота за Олимпиадата в Токио догодина. "Лъвовете" все пак ще имат още един шанс - европейската квалификация през януари.

"Направихме силен мач срещу един от трите най-добри отбора в света. Дори, гледайки статистиката, виждам, че в някои показатели сме се справили по-добре от Бразилия. Но остава изключително голямата горчивина от крайния неуспех. Не успяхме да поддържаме нивото, което демонстрирахме в първите две части. Не успяхме да спечелим точката, с която да вземем мача с 3:0 гейма, допуснахме грешка и впоследствие Бразилия ни надигра и заслужено спечели с 3:2", коментира Силвано Пранди.

"Да си говорим, че сме играли силно в този момент, ще бъде по-скоро търсене на някакъв вариант да се утешаваме. Но в момента при мен преобладава горчивината и голямото разочарование от пропуснатия шанс да постигнем голямата си цел. Когато минат два-три дни и поотминат емоциите, тогава може конкретно да анализираме какво точно направихме в този мач. Факт е, че имахме страхотен шанс, но за съжаление не успяхме да го реализираме. Да, можем да говорим за израстване, но сега трябва да мислим основно какво още трябва да подобряваме, върху какво още трябва да работим, за да подобрим още играта си", добави Пранди.

"Не мога да ви кажа в момента какво точно очаквам от европейското първенство - аз съм треньор, а не ясновидец, за да давам конкретни прогнози. За мен е важно след няколко дни да подготвим списъка от състезатели, които ще включа за европейското първенство и да се върнем в залата, където ни очаква много работа. Позитивното за мен е, че вече имаме изградената основа, върху която да стъпим. От тази гледна точка съм по-скоро оптимист", каза още треньорът на България.