От Марица официално потвърдиха новината на БЛИЦ СПОРТ, че националката Нася Димитрова ще може най-после да направи своя официален дебют за клуба. Волейболистката се измъчи много последните два месеца, след като се опълчи на бившия си клуб Левски и БФВолейбол, които я спъваха да заиграе за "жълто-сините".

Мениджърът на шампионките Борис Халачев представи документите на волейболистката пред делегата на ЦЕВ за мача с италианския Унет Ямамай (Бусто Арсицио) от европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ. Двубоят е от 21:30 часа българско време. Именно тази проверка бе и последното потенциално препятствие пред окончателната картотека на Димитрова като състезател на "жълто-сините".

Чехът Ярослав Кърсек, който е официален представител на Европейската волейболна конфедерация за мача в Бусто Арсицио, одобри и подписа документите на Нася Димитрова и на останалите 12 състезателки на Марица, които бяха картотекирани предварително. Така тя, благодарение и на съдействието от страна на Българска федерация волейбол, ще може да вземе участие в двубоя с италианския тим, слагайки край на една неколкомесечна сага по трансфера си от Левски, уточняват от Марица на клубния си сайт.

Както е известно, талантливата 192-сантиметрова централна блокировачка се присъедини към отбора "жълто-сините" още в началото на октомври, по време на турнира "Дженгиз Гьолю" в Бурса. Оттогава Димитрова тренира с шампионките и играе в приятелски срещи, но за официалното и картотекиране в пловдивския клуб се изчакваше тя да уреди усложнените си отношения със своя предишен клуб. Договорът на 24-годишната волейболистка с "жълто-сините" е за три години.

Вчера маричанки пребориха безпроблемно тежките зимни условия по автомагистрала Тракия и на летище София и, макар и с около час закъснение на полета им за Милано, пристигнаха успешно в Бусто Арсицио. Те се настаниха в 4-звездния голф-хотел "La Robinie", в следобедните часове проведоха видео подготовка за съперника, след което тренираха в зала "Палаямамай", в която днес от 21:30 часа излизат срещу силния италиански тим.