Звездата на полския волейбол Бартош Курек може изненадващо да не играе в шампионата на Япония през следващия сезон. Курек подписа договор за един сезон с японския гранд JT Тъндърс (Хирошима) и трябваше да получи 600 000 долара.

Полското издание Dzienniklodzki.pl твърди, че Бартош Курек може да реши да прекрати договор с JT Тъндърс дори преди да направи официален дебют. Отборът пристигна в Полша преди 10 дни, за да играе няколко приятелски срещи и Бартош Курек се присъедини към тренировките.

Той дори игра за японския тим на мемориалния турнир “Аркадиуш Голаш”, но не се качи на самолета за Страната на Изгряващото слънце с новите си съотборници…

Официалното обяснение е, че Курек имаше някои малки проблеми с контузия, но журналистите на dzienniklodzki.pl пишат, че полската волейболна звезда не иска да пътува до Япония.

Същият източник добавя, че причината за решението на бившия волейболист на Асеко Ресовия е личен въпрос и има нещо общо с факта, че наскоро е започнал романс с полската волейболна националка Анна Грейман…