Новият селекционер на женския национален отбор по волейбол Иван Сеферинов коментира целите си и начините, по които смята да постигне успехи начело на тима. Сеферинов говори пред официалния сайт на родната федерация по волейбол. Ето какво каза:

- Г-н Сеферинов защо решихте да се кандидатирате за старши-треньор на женския национален отбор?
- Защото смятам, че това поколение може да постигне чудеса. Имаме много добри и можещи момичета. Но в последно време нищо не се получава и националките се връщат от големи форуми с наведени глави. Някой трябва да направи нещо, да покаже техния потенциал. Затова реших да се заема. Смятам, че имаме отбор, който може да задмине успехите на мъжете..

- Как ще стане това, други специалисти преди Вас се провалиха в тази задача…
- С желязна ръка и дисциплина! Момичетата трябва да разберат защо са в този отбор. Да осъзнаят, че да носиш националната фланелка на България е чест и голяма отговорност.

- Имате ли вече яснота кои ще са ваши помощници?
- Все още не. Първо ще се посъветвам с водещите клубове у нас – Марица, Левски, ЦСКА и Казанлък. Кандидатите за помощници да бъдат пресяти и впоследствие одобрени от БФВ. Искам единен щаб, в който да има разбирателство. Но всичко това ще се случи едва след разговори с клубовете.

- Ще можете ли да съвместявате управлението на ВК Славия с поста старши-треньор на жените?
- Едното не пречи на другото. Да ще мога. В Славия отборите си имат треньори, които работят за изпълнението на поставените цели. В момента основната ни амбиция е развитието на нашите подрастващи, така че на този етап нямаме големи главоболия с мъжки и женски отбори.

- Имате ли визия за подготовката?
- Веднага след приключване на първенствата. Тази година поради олимпиадата всички първенства ще приключат до средата на април. Една седмица почивка и веднага се почва с подготовка. Относно мястото на подготовка първо ще огледам базите и едва тогава ще взема решение къде ще тренираме.

- Колко състезателки ще бъдат повикани в разширения състав?
- Ще повикаме всички, които са на разположение. Имам намерение да поканя всички, които могат, без да бъдат делени на стари и млади. Тези, които се докажат, те ще останат.