Първото ново попълнение на волейболния ЦСКА за новия сезон - Мартин Божилов, се срещна с треньора и президент на клуба Александър Попов, за да уточнят последни детайли около договора на национала. Либерото идва в зала "Васил Симов" от Марек Юнион-Ивкони, където игра през последните 6 години и стана 4 пъти шампион на България. След срещата Божилов се съгласи да отговори на въпросите на BGvolleyball.com:

- Мартине, как се стигна до трансфера ти в ЦСКА?
- Точно след финала за Купата на България имахме разговор с мениджъра на Марек Людмил Найденов. Както знаете, аз 6 години бях в Марек. Всяка година се опитвам да изляза в чужбина. Неговото мнение беше, че трябва да сменя обстановката, моето - също. Появиха се спекулации, че Марек се разпада, че ЦСКА са ме отмъкнали. Няма нищо подобно. Всичко е в рамките на нормалното. Стигнахме до консенсус с ръководството на Марек. Тяхната политика е да подмладят отбора. Намерили са мой заместник. Г-н Сашо Попов ми се обади. Каза ми какъв е неговият план за работа. Аз се съгласих с условията и преминах в ЦСКА.

- Имаше ли други оферти към теб?
- Да, имах една оферта от чужбина и от още един български клуб. Няма да казвам имена.

- Защо избра офертата на ЦСКА?
- Първо, условията в ЦСКА са по-добри, а и г-н Сашо Попов първи ме потърси и аз бях дал обещание.

- Това, че ЦСКА ще играе в евротурнирите, повлия ли на решението ти?
- Да. Ще се изявяваме на международна сцена. Аз имам опит от участието в Шампионската лига. Сега за първи път ще участвам и в Купа Европа (Купата на ЦЕВ). Надявам се с моето привличане да мога да помогна на отбора на ЦСКА да го върнем там, където му е мястото.

- Финансовата ситуация в ЦСКА не е добра в последните 5-6 години. Това не те ли притеснява?
- Честно казано, не ме притеснява. Ще играем за името ЦСКА. Надявам се да пълним залите и да побеждаваме.

- Има много време до началото на сезона, но все пак какво първенство очакваш?
- Надявам се да се представим по най-добрия начин. Защо да не гоним и спечелване на титлата? За Европа все още нищо не мога да кажа. Не се знае с кой отбор ще играем. Мачът ще е след Нова година.

- С какъв отбор ще играе ЦСКА през новия сезон?
- Аз съм първото ново попълнение. Да не забравяме, че Сашо Попов е доста сериозен човек и няма да остави никога ЦСКА без отбор. Доколкото знам в момента се гради селекция, която ще е доста добра за България. Очаквам много добри резултати.

- Волейболният ЦСКА оцеля през последните години благодарение и на своята публика. Какво би казал на феновете на "червените"?
- Публиката на ЦСКА е велика. За мен ще бъде интересно да играя пред тези фенове. Искам да бъдат търпеливи. Сигурен съм, че ни очакват добри дни. Нека да ни подкрепят, ние ще им се отблагодарим подобаващо.