Женският отбор на Марица (Пловдив) спечели волейболната титла на България при жените, надделявайки с 3:2 (25:18, 20:25,  25:22, 22:25, 15:11) над Левски в столичната зала "Христо Ботев. Пловдивчанки спечелиха серията с 3:0 победи и взеха за втора поредна година титлата.

Левски стартира нахъсано на свой терен. Началният удар се оказа решаващ, като след серия на Таня Събкова гостенките дръпнаха с 19:16. Левскарките имаха трудности при организиране на атаката, като това се запази до края на първия гейм, който Марица спечели с разлика.

Във втората част Левски изцяло диктуваше играта, като започна със 7:4, а в края показа и характер. При 21:17 токов удар причини изгасване на лампите, а това доведе до принудителна пауза от 20 минути. Въпреки прекъсването "сините" запазиха ентусиазма и добрата си игра, като не допуснаха обрат и надделяха в гейма.

Третата част вървеше точка за точка до 18:18. В този момент дълго разиграване донесе точка за Марица, след което последва грешка от домакините. Това даде предимство на  гостенките и те успяха да дръпнат с 2 точки 20:18. Въпреки всички усилия на Левски, пловдивчанки запазиха крехката преднина и се наложиха в гейма, като поведоха с 2:1.

В четвъртата Марица поведе с 12:7, но не задържа тази преднина. Сервисът на Левски отново проработи, а домакините стопиха преднината и поведоха с 16:12! Те устояха до края и докараха нещата до тайбрек.

В него Левски повеждаше с 4:1 и 6:4, но Марица успяваше да навакса. Почивката дойде при 8:7 за „сините”, но Марица успя да обърне до 9:8. В последствие пловдивчанки стигнаха до 13:11. Те взеха и следващите две точки, с което се поздравиха с крайната победа.