Любо Ганев става лектор в Солунския университет. Гигантът на българския волейбол отново влиза в нова роля, доказвайки, че е сред най-успелите родни спортисти след края финала на кариерата. Във вторник вицепрезидентът на БОК и родната федерация няма да говори за спорт, а за своето бизнес амплоа – разпространението на компресиран природен газ – метан.

Ганев е поканен за лекцията от концерна ДЕПА, пише в. „Труд“. Елините искат да научат детайли за българското ноу-хау, което Любо разработва повече от 10 години у нас с горивото на бедните, както наричат метана на много места по света.

На симпозиума ще бъдат обсъдени световните тенденции в бранша. 

В момента Ганев вече работи и по организацията на световното по волейбол в България догодина. Именно Лупо, както е популярен Ганев на Ботуша, изигра съществена роля за съвместната кандидатура на нашите и Италия, която впоследствие спечели домакинството. „Очаквам да направите страхотен шампионат“, каза на Любо по време на Рио 2016 президентът на световната волейболна централа Ари Граса. Там лично той засне своето семейство с Лупо в зала „Мараканазиньо“.