Селекционерът на националния волейболен отбор Пламен Константинов заяви относно казусът с Николай Пенчев, че се надява в сряда да е на линия. Националът реши да се откаже от националния отбор, след което промени решението си.

"По последна информация ще е временно отсъствието му, надявам се след сряда на е на линия при нас. Според мен следствие на тежкия сезон от психологическа гледна точка, който изкара в Полша от бившия му клуб. Нямаше индикации, имаше желание за игра, това явно му е повлияло. Той не говори много, не споделя проблемите си почти с никой и това го натоварва ", коментира Константинов.

"Решил е, че ще си вземе почивка в този период, в който няма голям форум от рода на европейско, световно или Олимпиада. Проведохме дълъг разговор, поговорихме си дълго, казахме си много неща. Моята теза, която го накара да размисли, е че е поел ангажимент и е казал, че ще играе", допълни селекционерът.

"Националният отбор не е шега, обединени сме от една идея. Ще се опитаме да направим нещо добро в Световната лига. Независимо от успеха на турнира в Полша, имаме още какво да работим", каза още той.