ЦСКА и Левски направиха инфарктно вечно дерби в мъжкото ни волейболно първенство, което бе спечелено от "червените" с 3:2 (21:25, 22:25, 25:13, 33:31, 15:10). Домакините изоставаха с 0:2 гейма, но успяха да стигнат до победата. За първи път в историята си волейболното вечно дерби се игра без публика.

В зала "Васил Симов" Левски спечели първия гейм, след като изоставаше в първото техническо прекъсване, но дръпна до второто. В крайна сметка тази първа част бе за гостите - 25:21.

Волейболистите на Левски поведоха във втория гейм още в началото и не позволиха да се стигне до обрат - 25:22.

След това изоставане треньорът на ЦСКА Александър Попов предприе мерки, направи нужните корекции и "червените" бяха коренно различни до края на мача. "Сините" пък бяха неприятно сюпризирани от контузията на основното либеро - Ивайло Лалов. Напускането му наложи Владислав Иванов да заеме позицията на либеро, а в игра да влезе Гордан Люцканов.

В третия гейм волейболистите на Попов бяха пълни господари и спечелиха бързо частта с 25:13.

Най-инфарктен бе четвъртият гейм. В него се стигна до 24:24, като преди това "сините" пропиляха мачбол. Последваха още 7 изравнявания до 31:31, като Левски изпусна още 6 мачбола. Александър Кордев би сервис в аут и втори геймбол за ЦСКА при 32:31. Смилен Мляков атакува мощно от зона 2 по двойната блокада на “сините”, топката тупна в игрището на гостите, а ЦСКА спечели драматичната 4-а част с 33:31 и вкара мача в тайбрек.

В него ЦСКА дръпна напред с 6:1, а до края Левски така и не успя да стопи напълно преднината на "червените". В крайна сметка при 14:10 националът Красимир Георгиев заби единичен блок и ЦСКА спечели тайбрека с 15:10 и мача с 3:2 гейма.

По-рано днес ЦСКА спечели дербито с Левски и в женското първенство.

ВСИЧКО ЗА ВОЛЕЙБОЛНАТА СУПЕРЛИГА - ТУК