Волейболните национали Светослав Гоцев и Георги Сеганов подписаха с новака в италианската Суперлига Глобо Банка Пополаре дел Фрузинате (Сора). 23-годишният Сеганов е подписал за две години, а Гоцев - за една.

До този момент националният плеймейкър на България носи единствено екипа на ЦСКА, припомня "7 дни спорт". "Браво на Сеганов. Много се радвам за него, защото извървя целия път до тук в ЦСКА. Беше разпределител в най-тежките времена за клуба. Естественият път на талантите в България е да се развиват в чужбина. Радвам се, че още първата година ще бъде титуляр в най-силното клубно първенство в Еврохпа. Взехме го, научихме го и го изпратихме в Италия", коментира президентът и треньор на ЦСКА Сашо Попов.

За 26-годишния център Светослав Гоцев това ще бъде трети сезон в Италия. Гоцев беше част от Верона през сезон 2012/2013 и Монца през 2014/2015 година, а последния сезон изкара в иранския Шахрадари Табриз.

Треньор на двамата българи в Сора ще бъде Бруно Баньоли, който е брат на известния Даниеле Баньоли. По финансови причини в Сора не стягат гръмка селекция, а залагат на млади и перспективни играчи от собствената си школа плюс българските попълнения. Втори разпределител на тима ще бъде 22-годишният италиански талант Федерико Марацо, на когото новият треньор държи.