Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов изрази недоволство от регламента на Световната лига. Гибона дори обяви, че най-вероятно България ще отпише надпреварата и няма да се хвърля с пълни сили в нея, тъй като приоритетът му за лято 2017 ще е Европейското. Константинов даде интервю пред медиите след представянето на търговска верига за нов спонсор на националния ни отбор по волейбол. 

За формацията на Пламен Константинов предстоят контролни мачове срещу Китай преди началото на Световната лига в края на месеца във Варна. Първият мач ще бъде от 16:00 часа на 28 май. 

"Двамата проблемни състезатели са Тодор Алексиев и Валентин Братоев. Алексиев вече отказа участието си поради здравословни проблеми. С Валентин Братоев ситуацията още е неясна, защото няма конкретна диагноза. Но се надявам на по-късен етап всичко да е наред и да не е по-сериозна травмата, защото, ако има скъсано, може да се отиде на шест месеца възстановяване и ще загуби и част от първенството. Последните изследвания ни дадоха надежди, че може и всичко да се размине", обясни Константинов.
 
"Мисля, че ако се стигне до хирургическа интервенция, едва ли ще го видим дори и на Европейското първенство", допълни треньорът за ситуацията с Тодор Алексиев.

"Приключихме подготовката в София, сега момчетата са във Варна. Днес отивам при тях. Следващите петнадесетина дни подготовката ще се води във Варна. В края на месеца, уикенда преди пътуването на Световната лига ни предстоят контроли с Китай. След това летим за Русия за първия уикенд. След това уикенда във Варна и чак тогава има прибиране в София за ден-два, преди отпътуването на Аржентина, това е програмата. Ако вече се класираме за финала, ще мислим как да подходим. Един комерсиален турнир не може да бъде приоритет. Използваме Световната лига за сработване, за формиране на един отбор за Световното първенство 2018", каза Гибона.
 
"Ако се класираме, аз бих жертвал дори финалите, под някаква форма. Казвам жертвам само и само момчетата да имат възможност да си починат. Да направят що-годе поне пълноценна почивка от две седмици. И от там насетне в каквото и състояние да сме за финалите, за да може да се готвим пълноценно за Европейското първенство. Шампионатът започва на 25 август. Толкова рано никога не е било такова първенство. Фактически няма време да дадеш почивка и да направиш нормална подготовка. В същото време от ФИВБ добавиха още един уикенд, между груповата фаза и финалите, което идва от факта, че те си гледат техния интерес, този на спонсорите. Кога им е изгодно за провеждане на финали и т.н. В Световната лига не се съобразяват с отборите, които играят континентални първенства", недоволен е Пламен Константинов.