Страшен скандал се е разразил в младежкия национален отбор по волейбол на България. Двама от състезателите са стигнали до бой след тежката загуба от Сърбия с 0:3 (8:25, 21:25, 21:25) още в първия мач в Група Е от II кръг на квалификациите за световното първенство в Пожаревац (Сърбия). Треньор на нашия отбор е Николай Желязков.

Екшънът е бил между съотборниците и доскорошни приятели от Левски Гордан Люцканов и Николай Манчев, съобщава вестник „Тема спорт”. Двамата първо са влезли в словесен конфликт, след което разпределителят Манчев скочил на съотборника си Люцканов (централен блокировач, висок 197 сантиметра).

Последвал сериозен бой, от който невредим излязъл Люцканов. Манчев обаче пострадал сериозно след нанасените удари. Съотборниците едва ги разтървали, но Манчев бил сериозно насинен и натъртен от удари в главата.

Вследствие ударите ръководството на националния тим на България веднага изпратило Николай Манчев да се прибере у нас и да се лекува. От щаба на нашите първоначално опитали да замажат и прикрият скандала, но ето, че той вече е факт в публичното пространство.