Колкото и да се мъчим да рисуваме позитивни картини в българския спорт, тъпотията и помията ни залива отвсякъде. Колкото и да ни се иска всичко да е като на бенефиса на "златните момичета" преди два дни или откриването на прекрасната база на националния отбор по футбол, все ще се намерят някакви идиоти, които да развалят всичко. За жалост прашинките светлина и позитивизъм са изключително малко и са  рядкост на фона на тъпаците.

Доволни ли сте, че убихте ЦСКА и Левски?! Два пъти в рамките на няколко часа. 18 ноември (петък) трябваше да бъде втори пореден празничен ден за спорта. След 17 ноември, който съчета няколко прекрасни събития в едно. Спомнихме си за Емо Костадинов и головете на "Парк де Пренс", после прерязаха лентата на базата в Бояна, а вечерта бе приказна с любимите гимнастички. На другия ден обаче идиотщината отново зае водещото си място. Двете волейболни дербита - женското и мъжкото, между ЦСКА и Левски се играха без публика. Вие въобще нормални ли сте? Хора ли сте? Или някакви изчадия. Вие сериозно ли оставихте най-големият волейболен мач без хора?

Наясно ли сте, че дори на шахмат или на топчета да играят ЦСКА и Левски това са ЦСКА и Левски. Двата най-големи отбора в България в миналото, настоящето и в бъдещето. Наясно ли сте, че заради този мач е жив целият ни спорт (а като ги няма виждате докъде го докарахме). Че това дерби осмисля какъвто и да е спорт. Нищо лично срещу велейболните отбори извън София - в Кърджали, Дупница, Бургас, Казанлък, Монтана, Варна и т.н. Съжалявам, но ЦСКА и Левски е онова, което държи спорта ни жив. Нали виждате какво се случи с липсата на баскетболен ЦСКА и когато Левски се намира във финансова криза. Берое, Черноморец или Черно море не държат баскетбола. Добре че в баскетбола Роберт Гергов и Данчо Колев възродиха ЦСКА, за да съществува макар и в "Б" група. И че Тити Папазов държи макар и на командно дишане Левски.

Да се върнем на волейбола. Още през пролетта написах за едни дребни душици, за едни мишки, които се крият зад ъгъла и пращат доноси. Да бъде затворена зала "Васил Симов" и да не бъдат допускани хора. Това не са обикновени доносници, а горди наследници на Йосиф Висарионович Джугашвили. На другаря Сталин, който казва: "Има човек - има проблем. Няма човек - няма проблем". Мирясахте ли, затвориха я залата. Затвориха и залата на Левски. И двете волейболни дербита се играха без публика. Убихте ги, майката им разкатахте на отборите. Такива като вас не заслужават да водят нормален живот. Вие сте от онези, които по-добре да ги няма, за да няма и проблеми. Нали Сталин го е казал, а вие следвате неговите завети.

Не ми се иска да мисля, че в цялата работа има замесени волейболни хора на високи постове във федерацията или около федерацията. За тях вероятно е по-добре да няма хора в нито една зала на мач между ЦСКА и Левски, отколкото да има агитка, която да създава напрежение. Ще бъде жалко за тях, ако е така. Доволни ли бяхте от празната зала? Всъщност, тя не беше празна. Имаше нахвърляни якета по пейките и се чуваше някакво грозно ехо от гласовете на състезателите. В това превърнахте волейболното дерби ЦСКА -Левски. В едно грозно ехо.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

PS: Можехте да позволите само фенове на ЦСКА да наблюдават мача във "Васил Симов", както бе първоначалният вариант. На ответния мач да бъдат само фенове на Левски, ако толкова ви е страх да съберете двете публики. Защо не го направихте???