Алжир загуби с 1:2 от Тунис в среща от втория кръг на група „B” в турнира за Купата на африканските нации в Габон и е на път да отпадне от надпреварата. Бившият вратар на ЦСКА Райс Мболи остана на резервната скамейка на алжирците, които записаха първо поражение в надпреварата след равенството 2:2 със Зимбабве в първия кръг.

Първото полувреме бе равностойно и двата тима не успяха да си вкарат гол, а всичко по-интересно в мача се случи след почивката. В 50-ата минута защитникът на испанския елитен тим Бетис Аиса Менди си вкара автогол и даде преднина на тунизийците. В 66-ата минута „картагенските орли” получиха правото да изпълнят дузпа и халфът на Лил Наим Слити бе точен от бялата точка за 0:2.

Финалният натиск на „пустинните лисици” доведе само до почетно попадение на резервата Софиан Хани (90+1) от белгийския гранд Андерлехт в добавеното време на срещата.

След първия си успех в групата Тунис излезе на второ място с 3 точки, а в последния кръг се изправя срещу Зимбабве, който по-късно играе с тима на Сенегал. Алжирците остават с една точка и в последния си мач трябва да търсят задължителна победа срещу Сенегал, ако искат да запазят надеци за 1/4-финалите на турнира.

РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКА ОТ КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ - ТУК!

НАЙ-ДОБРИТЕ КОЕФИЦИЕНТИ ЗА КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ!!!