Помощникът на Александър Димитров в Берое - Ивайло Йорданов, изтъкна след равенството с Радник 0:0 в първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа, че старозагорци не са готови за официалните двубои.

„Емоционален двубой, видя се, че не сме готови. Все пак сме на трета седмица от нашата подготовка. В много моменти от мача доминирахме. Радник имаше едно положение в началото. Този резултат е реален с оглед на подготовката ни. Видяхме плюсове и минуси. Утре ще анализираме и ще си извадим поуките, което е най-важно за целия треньорски щаб. Не е лесно да се напаснат всички нови хора. Трябва време“, коментира Йорданов пред колегите от Диема Спорт.

„Колко време е необходимо, за да се изгради отбора ли? Зависи от много неща. Надявам се публиката да ни подкрепя. 0:0 не е лош резултат. Надявам се да продължим напред. Ние когато казваме, че не сме готови, не казваме, че не може да се играе футбол, а че няма подготовка на отбора. Ние сме на третата седмица от подготовката. Футболните хора знаят колко сложно е така да се играе официален мач. Искаме да играем добър футбол и да върнем хората по трибуните“, добави Йорданов.

Реваншът в Босна и Херцеговина между Радник и Берое е на 7 юли от 19:00 часа българско време.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа