Верея загуби с 0:2 от руския Тосно в четвъртата си контрола по време на подготвителния лагер в Турция. И двата гола бяха реализирани през първото полувреме.

В следващата си проверка на 3 февруари Верея ще се изправи срещу лидера в Полша - Ягелония. Това ще е и последна контрола на тима на Александър Томаш преди завръщането в България.

Срещу Тосно днес Верея допусна ранен гол. Руснаците поведоха с 1:0 още в 7-ата минута, когато при пряк свободен удар в дъгата на наказателното поле на старозагорци, Гарбуз стреля, топката рикошира в стената и влезе във вратата на Иван Караджов.

Момчетата на Томаш опитаха на няколко пъти да застрашат вратата на съперника като в 12-ата минута след хубав пас на Балде наляво към Слаев, той проби до аутлинията и центрира остро, но вратарят на руснаците пресече паса. След многоходова акция пред наказателното поле на Тосно в 29-ата минута, топката стигна до Янислав Иванов, който шутира силно, но топката премина на сантиметри от десния стълб на вратата на руския отбор.

Тосно покачи на 2:0 в 31-ата минута от дузпа. Тя бе отсъдена след нарушение на Педро в наказателното поле. Кутин бе точен за Тосно.

Верея можеше да върне едно попадение десетина минути преди почивката. При центриране на Педро от пряк свободен удар отдясно по атаката на Верея в 35-ата минута, Зафиров надскочи всички в наказателното поле и стреля с глава, но топката излезе в аут.

Томаш направи четири смени в началото на второто полувреме. Мирослав Енчев, Ясин Амрауи, Елиаш Да Силва и Венцислав Бенгюзов влязоха на местата на Хасани, Слаев, Йорданов и Балде. В 53-ата минута съдията от Армения не отсъди чиста дузпа за Верея, след като Педро бе фаулиран в наказателното поле на руснаците. Българският тим имаше възможност за нова опасност в 59-ата минута, когато при пряк свободен удар на 20 метра фронтално срещу вратата на Тосно, Андонов шутира в стената.

Нови две смени в тима на Верея дойдоха в 61-ата минута. Керкар и Ангелов бяха заменени от Валери Домовчийски и Алексей Орлов.

Нов шанс за Верея в 69-ата минута отново не доведе до гол. При центриране на Бенгюзов отдясно по атаката на Верея, Домовчийски стреля с глава, но топката излезе в аут. Пак Домо стреля от пряк свободен удар с левия крак в 76-ата минута, но топката излезе в аут.

Съставът на Верея: Верея: 12. Иван Караджов, 15. Костадин Слаев (46 - 27. Ясин Амрауи), 3. Владимир Зафиров, 25. Георги Ангелов (61 - 89. Алексей Орлов), 6. Илиас Хасани (46 - 33. Мирослав Енчев), 39. Янислав Иванов, 14. Георги Андонов, 11. Илиян Йорданов (46 - 71. Венцислав Бенгюзов), 26. Селим Керкар (61 - 9. Валери Домовчийски), 8. Осман Балде (46 - 10. Елиаш Да Силва), 77. Педро Еуженио

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига