Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес на най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който вчера триумфира с титлата на София Оупън в "Арена Армеец". Първата ни ракета победи на финала Давид Гофен със 7:5, 6:4.

Костадинова също е впечатлена от успеха на Григор, до когото пише, че с победите си Димитров ни носи поводи да се чувсваме горди като българи.

"От името на Българския олимпийски комитет приемете искрени поздравления за изключително силните позитивни емоции, които доставихте на българския народ с участието си на турнира в София през последната седмица. Възхитени сме от класата и прогреса, които демонстрирате.

Вероятно Вие най-силно сте усетили мощната „гришомания“, която увлече напоследък цялата българската нация. Препълнените трибуни, невероятният интерес, мощният отзвук на стореното от Вас са най-точната и обективна оценка на таланта и успехите Ви. Виждате колко много деца са щастливи с Вашите победи и със сигурност са пленени завинаги за тениса и за спорта.

Сърдечни благодарности на Вас, на екипа, с който работите, на организаторите на турнира и на ръководството на федерацията. Останете все така силно мотивиран, неудържим и амбициран към световния връх. Желая Ви здраве и много победи, с които да носите нови и нови поводи да се чувстваме горди като българи", пише легендарната Стефка Костадинова до Григор Димитров.