Победната серия на Мария Шарапова след 15 месеца наказание заради допинг спря на полуфиналите на силния турнира в Щутгарт. 30-годишната руската тенисистка загуби в драматичен сблъсък с 6:3, 5:7, 4:6 от играещата за Франция Кристина Младенович.

Французойката спаси три възможности за пробив в първия си сервис гейм, но след двойна грешка се стигна до пробив и Шарапова поведе с 3:1, а след това и затвори сета с 6:3 в своя полза. Маша направи ранен пробив и във втората част, но съперничката й успя да изравни за 2:2. Младенович измъкна и оспорван 11-минутен гейм за 6:5, а след това с пробив спечели втория сет със 7:5. В решителната трета част французойката поведе с 5:2, но Шарапова намали до 5:4. Бившата приятелка на Григор Димитров обаче допусна нов пробив и приключи първото си участие в турнир след завръщането на корта.

След поражението си Маша ще се завърне в световната ранглиста извън топ 250, което изключва възможността да влезе в квалификациите на "Ролан Гарос". Така единственият шанс за рускинята да играе в Париж е да получи "уайлд кард". За Шарапова предстоят участия на турнирите на клей в Мадрид и Рим, за които има покани, а при добро представяне би могла да си осигури участие на "Уимбълдън".