Един от спонсорите на Мария Шарапова отправи жестоки обвинения към световната антидопингова агенция (УАДА) за това, че рускинята няма да участва на „Ролан Гарос”. Изпълнителният директор на фирмата за производство на тенис ракети Head Йохан Елиас е съгласен с решението на организаторите от Откритото първенство на Франция да не дадат „уайл кард” на рускияната за участие в надпреварата, но смята, че основна вина за това има УАДА.

Шарапова остана извън кортовете за 15 месеца заради употребата на мелдоний през 2015 година. Маша се завърна в игра през април и се очакваше да участва на "Ролан Гарос" - втори турнир от "Големия шлем" през сезона, но не получи „уайлд кард”.

"Напълно подкрепям решението. Не смятам, че трябва да има "уайлд кард" за хора, които нарушават правилата за употреба на допинг. Това, което ме притеснява, е фактът, че УАДА не си гледа работата правилно. Грешното в случая е, че УАДА определи правило без доказателства и обективни тестове. Ако в УАДА държат на правдата, трябва да се придържат към собствените си правила", коментира Йохан Елиас, който е на мнение, че УАДА е трябвало да направи допълнителни тестове.