Цветана Пиронкова  не успя да се пребори с поставената под №13 в основната схема Джоана Конта и отпадна във втория кръг на US Open след 2:6, 7:5, 2:6. Двубоят продължи 2 часа и 34 минути игра, а българката не успя да се възползва от проблемите на съперничката си, която получи топлинен удар в края на втория сет и повече от 30 минути получаваше медицинска помощ.

Цвети допусна ранен пробив, което позволи на опонентката й да поведе с 0:2. Пиронкова спечели следващото си подаване, но с нов пробив Конта дръпна с 1:4. Пловдивчанката спечели следващото си подаване и намали на 2:5, но нямаше сили за повече в първата част.

Вторият сет тръгна гейм за гейм, но Конта отново проби българката в петия гейм и поведе с 2:3. Цвети веднага върна брейка и направи 3:3.

Двубоят продължи гейм за гейм, а при 6:5, Цвети пропусна два сетбола, но в крайна сметка записа първи брейк и спечели сета.

Противничката й пък получи топлинен удар и повече от 30 минути не игра, изпитвайки зверски болки. Британката дори бе съпроводена извън корта, за да получи допълнителна медицинска помощ.

Докато чакаше съперничката си, българката упражняваше сервиса си. В крайна сметка Конта се завърна, за да изиграе третата част.

Решителният сет започна с пробив за Конта, след което британката леко взе сервиса си – 0:2. Тя продължи да поддържа аванса си, след като и двете тенисистки печелеха сервисите си.  С нов пробив Конта успя да поведе с 2:5. Британката не остави шанс на Цвети и спечели без загубена точка сервиса си, за да затвори срещата в своя полза.

В следващия кръг Конта чака победителката от сблъсъка между Андреа Петкович (Германия) и Белинда Бенчич (Швейцария).

US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ
US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ